Home » Over ons

Over ons

Wij zijn het Hunze Oranje Comité, een groepje vrijwilligers uit De Hunze en Van Starkenborgh die het Koningsdagfeest organiseert. Wij doen dit, omdat we het leuk vinden om voor de kinderen iets te organiseren en het iets toevoegt aan onze wijk. Wij krijgen hier niet voor betaald.

Voor onze financiën zijn wij vooral afhankelijk van sponsors. Daarnaast krijgen wij een bijdrage van de BHS en hebben we inkomsten uit de verkoop van broodjes, koffie en ranja. In het verleden kregen we subsidie van de gemeente, maar dat is helaas afgeschaft. De verkoop van etenswaren is daarom nu des te belangrijker voor ons! Onze uitgaven bestaan voornamelijk uit het huren van materiaal (podium, springkussens, kraampjes, geluidsinstallatie), het inhuren van acts en de inkoop van materialen.

Wij zijn geen stichting of vereniging. De vergunning voor dit evenement wordt aangevraagd door de Oranjevereniging. Wij maken geen winst: als er na afloop van het feest geld over is, wordt dat altijd bewaard voor het feest van volgend jaar.

Deelname aan alle activiteiten tijdens het feest is voor eigen risico. Er zijn gedurende het feest twee gediplomeerde EHBO’ers op het veld aanwezig. Desondanks kan het Hunze Oranje Comité niet aansprakelijk worden gesteld voor tijdens het feest opgelopen schade of verwondingen. Ouders dragen zelf de verantwoordelijkheid voor alles wat hun kinderen op het veld doen. Houd daarom een oogje in het zeil.

Het is niet toegestaan om tijdens het feest alcohol te nuttigen op het veld. Hiervoor hebben wij geen vergunning. Doe ons daarom een plezier (en geef het goede voorbeeld voor de kinderen) en gebruik alcoholische dranken op eigen terrein.